dimecres, 25 de gener del 2017

"La història compartida": el nostre projecte


“La història compartida” és un conte infantil per a ser explicat a infants en edat d’escola bressol o preescolar o per poder ser llegit de manera autònoma per nens i nenes del cicle inicial d’educació primària. És, per tant, un conte per a primers lectors i, com a tal, té els elements estilístics i d’il·lustració perquè els infants puguin progressar en les seves habilitats lectores: sintaxi clara, elements repetitius, registre estàndard, interacció imatge i text, tipografia que afavoreix la lectoescriptura


El conte vol ajudar els infants a entendre què és la custòdia compartida per tal que visquin sense angoixa ni estrès una nova organització de la convivència familiar.
Es tracta, doncs, d’un conte pensat per reduir l’impacte emocional de la separació o divorci dels progenitors. A través del conte s’explica el funcionament de la custòdia compartida i, a través de l’experiència dels infants protagonistes, els nens i nenes poden entendre millor els sentiments i emocions dels progenitors davant la nova “geografia familiar”, establint vincles d’empatia amb ells.


És un conte no només pensat per a infants que estiguin vivint un període inicial de separació conjugal dels progenitors. Aquest conte permet a tots els infants, independentment de la seva situació familiar, entendre com el concepte de “família” no és fixe, com pot haver-hi una clara diferència entre llar i família, com la família és una xarxa de relacions que actuen més enllà de la simple cohabitació. El conte pretén visualitzar que els models de família van més enllà del concepte de família tradicional, de família nuclear.

Finalment, també és un conte que, partint dels conceptes de co-parentalitat i d’estil cooperatiu de criança, fomenta els valors del treball en equip.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada